Tags

, , , , , , , , ,

Zo. Dat is een tijd geleden. Weinig tijd gehad, door werk, privezaken, vrijwilligerswerk, en driedubbele mantelzorg. Nu zit ik ook nog eens thuis, uit te zieken van eerst een zware griep die nu heerst, en de daaruit voortgekomen zware longontsteking waar ik elke twee, drie jaar last van heb. Verder ben ik nooit ziek, dus als ik dan een keer ziek ben……

JW YOUNGS Ray Walton centrepin

JW Youngs Ray Walton Centrepin

Ik heb mijn plannen gesmeed. Ik heb enkele vergunnningen agezegd en ben lid geworden van twee andere Hengelsport Verenigingen. Het gaat mij om het viswater, niet om het bestuur. In een andere gemeente heb ik vernomen, zijn de wateren ingebracht in de Vispas, dus, dat biedt perspectieven, en de wateren in die gemeente ken ik  grotendeels wel.

Dat wordt een lekker jaar. In de winter helaas weinig kunnen vissen, en als ik ging, dan was de vangst karig: brasems en grove voorns, en een enkele karper. Op het materiaal dat ik gebruikte, een 1 lb Bruce and Walker hengel van carbon bij 12 voet en een centerpin van Adcock Stanton met 70 meter 18/00 erop gespoeld (Gamakatsulijn), en een dobber van Harry de Waard, uitgelood met zinkloodje, was het altijd spannend.

Marco Cortesi en David Pearce pennen

Deze herfst en winter leuke dingen aangeschaft:

  • speciale dobbers, en dobbers van hobbybouwers/semiprofessionele bouwers tot dobbers van professionele bouwers.
  • Stroomdobbers, karperdobbers, zeeltdobbers, en vlokdobbers hebben mijn aandacht
  • leuke en mooie centerpins van goedkoop (Marco Cortesi, boxed) tot (wat) duurder (Adcock Stanton, ik zoek nog een tweede).
  • Ogen zijn ook gericht op Amerikaanse en Canadese, kleurige Centerpins met een Wide body (Kingpin Regency Gold, Islander Steelheader, Amundson Steelhead Tracker Centerpin Reel), en van Engels/Britse makelij (JW Youngs Heritage, Hardy Conquest, Madfish Wild River Centre Pin Reel) of van elders (Rapala Concept Centerpin Float Reel).
  • Ik ben op zoek naar een mooie vlokhengel voor grove voorn, brasem
  • ik ga me meer toeleggen op stromend water vissen, om goed voorbereid te zijn om op barbeel te kunnen vissen in de Maas in Limburg.
  • dobbers worden nu opgeborgen in verzamelde grote Tekendozen, die ik voorzien heb van fluweel, en stripjes om de dobbers in te klemmen. Dobbers van dezelfde makers bij elkaar. Meer van hetzelfde komt in een grotere verzameltekendoos.
  • Naar een “nieuwe” vitrinekast voor de dobbers/centerpins wordt nu gezocht (teak).
  • Ik wil weer eens met mijn Shakespeare Golden Eagle vissen 🙂

shakespeare-golden-eagle-centrepin-reel-224x300

Of dat allemaal lukt dit jaar? Nee, maar ik doe mijn best meer te kunnen vissen dan vorig jaar 🙂 . Voorop staat: genieten…… Van natuur en het vissen!

In de loop van dit jaar zal ik mijn belevenissen weer hier registreren. Nu eerst uitzieken…..

 

Advertenties